Investeringen in jeugdkamp De Maat

Op 16 juli 2017, over deze onderwerpen: Jeugd, toerisme en evenementen
jeugdverblijven

Jeugdkamp De Maat in Mol-Postel ontvangt € 18.000 subsidie van Toerisme Vlaanderen voor brandveiligheids- en moderniseringswerken.

'N-VA Mol is blij met de investering van Toerisme Vlaanderen in het Molse jeugdkamp', zeggen Hans De Groof en Marc Van Roy, bestuursleden van vzw Jeugdkamp De Maat, 'al bijna 30 jaar is Jeugdkamp De Maat een vaste waarde voor tal van kampen van jeugdbewegingen, studiedagen van scholen, enz. Met deze noodzakelijke investeringen kunnen we blijvend zorgen voor een kwalitatieve accomodatie'.

Toerisme Vlaanderen investeert in totaal € 224.941 in 13 erkende jeugdverblijven verspreid over de hele provincie Antwerpen. Met dit geld kunnen vakantieverblijven hun accommodatie toegankelijker, moderner, brandveiliger of kindvriendelijker maken. “Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend op vakantie te gaan”, zegt minister Ben Weyts. “Ook mensen met een handicap of zorgbehoefte moeten met vakantie kunnen gaan. Het vergt inspanningen en investeringen die niet onmiddellijk rendabel zijn. Net daarom komen wij tussen met financiële steun.”

Vlaams minister Weyts verlaagt met deze subsidies de vakantiedrempel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van ontspanning. Hij investeert daarom 224.941 euro in Antwerpse projecten.

“Het aanbod van jeugdverblijven voor jongeren (met een beperking) is nog te beperkt in Vlaanderen”, zegt minister Weyts. “Een uitbreiding van het aanbod vergt serieuze investeringen en dat is dikwijls pas mogelijk als de overheid mee ondersteunt. Dat is één van de dingen die we met dit beleid doen”.

De middelen gaan naar onder andere de modernisering van jeugdverblijven. Met dat geld kunnen uitbaters van jeugdverblijven investeren in het comfort, de toegankelijkheid, brandveiligheid en de familievriendelijkheid van hun infrastructuur. Concreet wordt het geld onder meer gebruikt voor duurzaamheidsprojecten, renovatiewerken, aanpassingen in de infrastructuur ten behoeve van mindervaliden en de zeer grondige vernieuwing van enkele kamphuizen. Toerisme Vlaanderen dekt voor onderstaande projecten tot maximum 40% van de totaal subsidieerbare kost.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is