Toeristische logies in Mol krijgen finaciële impuls

Op 12 augustus 2017, over deze onderwerpen: toerisme en evenementen
Zwemvijver

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 1.264.216 miljoen euro in de uitbouw van kwalitatief hoogstaand toeristische infrastructuur voor logies. Ook Mol profiteert hier mee van. Zo krijgt het Provinciaal Domein Zilvermeer “Een mooie steun in de rug voor onze lokale logiesuitbaters”, zegt Andre Verbeke, fractievoorzitter van N-VA Mol.

De uitbaters van 50 vergunde logies krijgen financiële steun om werk te maken van een volledig toegankelijk logies en van kind- en familievriendelijke voorzieningen. Weyts: “Zulke investeringen zijn vaak niet echt rendabel. Net daarom geven we de logies een steuntje in de rug via subsidies. Door gericht te investeren in kindvriendelijkheid en toegankelijkheid, spelen we in op een duidelijke nood.”

Minister Weyts wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming, waar iedereen terecht kan voor een deugddoende vakantie. Om het Vlaamse logiesaanbod te versterken, zijn verdere investeringen van de uitbaters nodig. Weyts maakt nu ruim 1.2 miljoen euro vrij om de uitbaters een duwtje in de rug te geven. 50 uitbaters van logies verspreid over heel Vlaanderen kunnen rekenen op een extra impuls. Zo dus ook provinciaal domein Zilvermeer, dat kan rekenen op een subsidie van 50.000 euro.

Weyts steunt zorgspecifieke investeringen in sanitair, dat toegankelijk is voor mensen met een beperking. “Elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, moet in eigen land op vakantie kunnen gaan”, vindt Weyts.

Een andere focus is kind- en familievriendelijkheid. Weyts wil Vlaanderen op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel op maat van jongeren aanbieden, kunnen daarbij helpen. “Met gerichte investeringen kunnen we een verschil maken”, besluit Weyts.

Logiesuitbaters kunnen begin 2018 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.

Contact: Andre Verbeke, andreas.verbeke [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is