6,3 miljoen euro extra investeringsbudget voor Mol dankzij Vlaams regeerakkoord

Op 2 oktober 2019, over deze onderwerpen: Financiën

De Vlaamse gemeentebesturen krijgen de komende jaren in totaal 1,33 miljard euro extra middelen om te investeren in hun gemeente. Voor Mol betekent dat concreet 6.272.202 euro. Dat is het gevolg van het nieuw Vlaams regeerakkoord: de Vlaamse overheid neemt de helft van de zogenaamde ‘responsabiliseringsbijdrage’ voor de betaling van de ambtenarenpensioenen over én geeft de gemeenten extra budget omwille van hun open ruimte. Dat vernam Schepen voor Financiën André Verbeke van de N-VA-ministers uit de Regering van Minister-President Jan Jambon.

Naast deze bijkomende financiering blijft ook het gemeentefonds, de belangrijkste inkomstenbron voor onze steden en gemeenten, de komende jaren elk jaar met 3,5% groeien.

De nieuwe Vlaamse regering wil de gemeenten meer financiële ademruimte geven zodat ze de komende jaren sterk blijven investeren. Financieel staan veel steden en gemeenten er niet goed voor. De Vlaamse Regering komt hen nu te hulp met 1,33 miljard aan extra middelen.  “Dat komt niet alleen de inwoners ten goede, maar is vooral ook een troef voor onze economie en het aantal jobs in Vlaanderen”, verduidelijkt schepen Verbeke.

“Met dit geld kunnen we onze gemeente écht beter maken. N-VA Mol wil dat de gemeente met de bijkomende Vlaamse financiering bij voorkeur investeert in fietspaden, veilige wegen en een groenere omgeving”, vult André aan. “Verkeersveiligheid en meer specifiek investeringen in een veilige fietsinfrastructuur was ook voor de Mollenaars prioriteit nummer één op de ideënmarkt. Ook het behoud van de open ruimte en investeringen in groen in het centrum vinden wij van groot belang.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is