Dierenmarkt breidt uit met boerenmarkt

Op 1 februari 2008

We danken alle marktkramers dat zij hun vertrouwen hebben gegeven aan Jan Vangheel die ook de volgende 6 jaar hun belangen zal verdedigen.

Zo kan hij de problemen waarmee de dierenmarkt te kampen heeft van dichtbij blijven opvolgen en ze doelgericht aanpakken.

Zo zijn er de maatregelen die men in Brussel neemt om te pas en te onpas het pluimvee van de markt te halen wegens de vogelgriep. Dat men er alles aan doet om deze ziekte uit het land te houden, begrijpen wij natuurlijk maar vaak zijn de maatregels té streng of duren ze te lang.

Daardoor is het aantal marktbezoekers gevoelig gedaald en ieder jaar opnieuw zijn er verkopers die definitief afhaken. Daarom heeft Jan vorig jaar op de marktcommissie voorgesteld om op zondag ook groenten, fruit, zuivelproducten en planten te verkopen. Dit zowel voor professionele telers als voor hobbytelers. Eerst stond de marktcommissie nogal sceptisch tegenover Jans voorstel. Belangrijke vragen waren of Mol wel groot genoeg is voor twee markten met voeding en wat vinden de plaatselijke voedingswinkels hiervan?

Maar uiteindelijk heeft Jan alle betrokkenen kunnen overtuigen. Immers, niet iedereen heeft dinsdagvoormiddag de kans om naar de markt te komen. En de meeste mensen die ‘s zondags de dierenmarkt bezoeken komen van buiten Mol.

Zo wordt dus vanaf 9 februari 2008 de dierenmarkt uitgebreid met een boerenmarkt. Dieren en dierenbenodigdheden zullen wel de hoofdzaak van onze markt blijven.

We denken dat dit initiatief de dierenmarkt een belangrijke impuls kan geven, en dat de handelaars en bezoekers met vernieuwd enthousiasme naar de markt zullen gaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is