Een brug te ver ?

Op 2 februari 2009

Een goede oplossing voor de dubbele Baileybrug aan sas 3 is nog niet direct in het verschiet. Gelegen in een rustgebied en een geklasseerd landschap heeft de N-VA meer dan eens aangedrongen op een goede structurele oplossing. Het beurtelings auto- en fietsverkeer zorgt op toeristische hoogdagen voor heel wat wrevel en ongemak. Zeker als men het niet al te nauw neemt met de lichten. Ook het houten wegdek moet al te vaak hersteld worden, wat niet direct duurzaam is.
Vorig jaar werd een volledige vervanging van alle planken en het aanbrengen van rubberen matten in het vooruitzicht gesteld. De planken zouden ook niet haaks of in een hoek van 45° aangebracht worden, maar wel in een hoek van 30°. Het is echter al 2009 en er is nog niks gebeurd.
Iedereen is er van overtuigd dat er een brug bij zou moeten komen. Ofwel één voor voetgangers en fietsers. Of een nieuwe voor auto's waarbij de huidige dan nog enkel voor de zwakke weggebruikers zou zijn. Eén en ander moet beslist worden in overleg tussen de gemeente Mol, NV De Scheepvaart en de afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen.
De N-VA dringt aan op een spoedige beslissing en dit in het belang van iedereen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is