Is dit dan het einde van de democratie in Mol ?

Op 15 oktober 2012

Andreas Verbeke, lijsttrekker N-VA, winnaar van de verkiezingen te Mol, diep verontwaardigd.

 

Als lijsttrekker ben ik bijzonder fier en uiterst tevreden met de prestaties van onze ploeg en de campagne, we haalden een resultaat van 27 % in Mol en werden daarmee meteen de grootste partij in Mol.

 

Ik deel dat onmiddellijk mee aan mijn ploeg zodra de eerste resultaten binnen kwamen. Iedereen uitermate tevreden en gelukkig, een geweldige sfeer... Iedereen beseft dat we nagenoeg één derde van de Molse bevolking vertegenwoordigen.

 

Uiteraard als je geen absolute meerderheid hebt , maar wel de grootste partij bent, is het logisch dat je zo snel mogelijk na de uiteindelijke kennisname van alle uitslagen in je gemeente je collega's, lijsttrekkers en voorzitters van de andere partijen consulteert. Het is per slot van rekening je plicht als grootste partij de coalitie formatie aan te vangen.

 

Wat ik dan meemaak is ongehoord. Niemand wil me te woord staan, alle communicatiemiddelen ten spijt. Zowel de uitgaande burgemeester als de huidige coalitiepartners geven nul op request. Waar waren jullie, op je eigen doorgegeven contact nummers wordt niet opgenomen ?

 

Ik vind dit een aanfluiting van de democratie. Een derde van de Molse bevolking kiest voor onze lijst. Ronduit schandalig. Ik eis dan ook vooralsnog om rond de tafel te zitten met alle betrokkenen.

 

Ik sta erop om dit uitdrukkelijk bekend te maken aan de pers, omdat ik vooral onze kiezers een sterk signaal wil geven dat ik absoluut wil deel uitmaken van het beleid in Mol, we hebben het mandaat gekregen van deze mooie gemeente. Tegelijkertijd wil ik alvast waarschuwen voor een sterke oppositie van onze kant die hun moeilijke coalitie ( niet goedgekeurd door de Molse bevolking ) moeilijk tot onmogelijk zal maken.

 

Uiteindelijk heb ik er alle vertrouwen in dat de N-VA met alle successen die we in onze provincie Antwerpen hebben behaald zal zegevieren en houden we ons team klaar om te participeren in de verkiezingen van 2014. Go with the flow, voor iedereen die het wil verstaan.

 

 

Andreas Verbeke

lijsttrekker N-VA Mol

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is