N-VA Mol is bezorgd over gehoorschade bij jongeren

Op 5 maart 2014

Op regelmatige basis beslist het college van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Mol om af te wijken van de maximale geluidsnorm van 85dB en die voor bepaalde gelegenheden op te trekken naar 95db . Op dit geluidsniveau kan reeds permanente gehoorschade optreden. Dit met mogelijke levenslange invaliderende klachten zoals tinnitus tot gevolg.
N-VA Mol pleit er dan ook voor om deze afwijking van de geluidsnorm verplicht te koppelen aan preventie.

Waarschuwen voor gevaar gehoorschade
“Op elk feest waar de geluidsnorm door het schepencollege wordt verhoogd tot 95 dB zou men gratis oordopjes ter beschikking moeten stellen van de bezoekers.” stelt Andre Verbeke . “Bovendien zouden op de uitnodigingen en affiches het risico voor gehoorschade moeten vermeld worden . Ook in de zaal of tent zou men de bezoekers hiervoor op een duidelijk manier voor moeten waarschuwen”.

N-VA Mol heeft dan ook aan het gemeentebestuur gevraagd om hierover rond de tafel te zitten en hiervoor een realistisch reglement uit te werken. Mol heeft een lange traditie van grootse fuiven in al even grootse tenten. Wij willen dit zo houden , maar dan wel op een veilige manier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is