N-VA Mol schenkt 3.550 euro aan goede doel De Witte Mol : het extra presentiegeld mandatarissen

Op 3 november 2014

Vorige vrijdag overhandigde de Molse afdeling van N-VA een cheque van 3.550 euro aan afgevaardigden van de raad van bestuur van De Witte Mol.   Alle mandatarissen van de lokale afdeling, leden van de gemeente-, politie- en OCMW raad spaarden dit geld bijeen door de verhoging van de zitpenningen integraal door te storten naar het goede doel.

Begin dit jaar had N-VA Mol protest aangetekend op de gemeenteraad om de zitpenningen te indexeren. De  N-VA fractie  vond het niet gepast om in tijden van financiële crisis en in een periode van besparingen, als mandataris zichzelf te trakteren op een loonsverhoging. Zeker niet wanneer van het gemeentepersoneel belangrijke inspanningen worden gevraagd.

Zowel naar het personeel als naar de hele Molse bevolking zou dit een slecht signaal zijn.  De meerderheid van CD&V , Spa en VLD keurden dit echter wel goed.

Het bijeen gespaarde geld werd op 30/10 door Koen Dillen en Marc Smets overhandigd aan André Dillen van de raad van bestuur van de Witte Mol.

Ook de komende jaren zal de N-VA het extra presentiegeld opzij zetten om andere lokale sociale projecten financieel te ondersteunen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is