N-VA fractie verbaasd over reactie Gemeentebestuur

Op 8 mei 2014

De N-VA fractie wenst hierbij te reageren op het persbericht van het gemeentebestuur, dat gisteren verscheen.  Dit persbericht verscheen nadat N-VA berichtte dat haar fractie de jaarrekening 2013 afkeurde ingevolge onregelmatigheden in de jaarrekening van 2013.

Vertekend beeld kosten!
In het eerder verschenen persbericht wordt uitgelegd waar het probleem zich situeert, en dit is voornamelijk in de niet opname van de provisie van 2013 van de pensioenlasten die de gemeente in de toekomst zal moeten betalen.
Jaarlijks moet voor deze pensioenkost een voorziening aangelegd worden, zodanig dat er een juist beeld kan weergegeven worden van de effectieve kosten van het jaar, ook indien zij later zullen moeten betaald worden.
Dit gebeurde voor 2013 echter niet, en daar wringt voor de N-VA fractie het schoentje!
Wij wensen een correct beeld te kunnen vormen van de jaarlijkse inkomsten en uitgaven.
Indien zulke factoren niet opgenomen worden in de kosten, geeft dit een vertekend beeld, en is het moeilijk zicht te krijgen op de situatie, aldus raadslid Smets van de N-VA fractie.

Gemeenteraadscommissie
Het feit dat er slechts 4 van de 10 raadsleden aanwezig waren op de gemeenteraadscommissie is een flauwe opmerking, en totaal naast de kwestie.  Op deze gemeenteraadscommissie is de vraag trouwens gesteld waar de provisie van de pensioenlast opgenomen werd in de kosten, waarop geantwoord werd, dat deze niet in 2013 opgenomen werd.
De N-VA fractie had hierover contact met de hogere overheid, die de situatie bevestigde.
De opmerking dat de cijfers in ons persbericht uit de lucht gegrepen zijn, is totaal onterecht.  
Op de gemeenteraad van 28 april ll. werd door de N-VA fractie uitvoerig toelichting gegeven welke bemerkingen zij had bij de jaarrekening 2013.

Geen sprake van fraudebeschuldigingen!
Verder betreurt de N-VA fractie de misvatting die het gemeentebestuur maakt over de term ‘onregelmatigheden’.  Onze fractie heeft nooit enige beschuldiging geuit, niet naar het College van Burgemeester en Schepenen, niet naar de verantwoordelijke ambtenaren en mandatarissen.
Als we spreken over een onregelmatigheid bedoelen we hiermee dat er bepaalde zaken vastgesteld werden, die niet gebeurd zijn volgens de regels.   
Dat dit woordgebruik nu volledig uit zijn context wordt gerukt, en onnodig ophef veroorzaakt is een politieke keuze die bij het gemeentebestuur ligt. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is