Onregelmatigheden in de boekhouding van 2013 doet de N-VA fractie de jaarrekening afkeuren!

Op 5 mei 2014

Op de gemeenteraad van 28 april werd door de meerderheid de jaarrekening van 2013 van de gemeente Mol goedgekeurd. De N-VA-fractie bestudeerde de cijfers grondig en haalde toch heel wat punten aan waaruit blijkt dat de cijfers totaal geen juist beeld geven van de werkelijkheid.

In 2013 ontving de gemeente Mol € 2.361.184 meer inkomsten uit belasting. Desondanks werd het jaar 2013 toch nog afgesloten met een structureel tekort van € 1.431.804

Een transparante boekhouding voor een efficiënt beleid!!
Jaar na jaar worden budgetten verschoven en worden er in de jaarrekening geen duidelijke overzichten en verklaringen weergegeven van de ontvangsten en uitgaven, zodat het voor de meesten moeilijk blijft om een correct beeld te vormen over de financiële toestand van onze gemeente.
“Uit het beleidsdocument blijkt duidelijk dat het bestuur zelf niet voldoende op de hoogte is van de financiële toestand. Dat blijkt uit de verschillende vragen die men zelf bij bepaalde acties neerschrijft” merkt raadslid Nicole Smets van de N-VA-fractie op.

Tekort is groter dan voorgesteld!
Iedereen weet dat de toekomstige pensioenkost van de gemeentelijke ambtenaren een grote extra uitgave teweeg zal brengen.
Deze pensioenkost bedraagt € 3.763.000. Tot grote verbazing van de N-VA-fractie blijkt dat deze kost in het verleden niet werd opgenomen in de jaarrekeningen. Dit houdt in dat het tekort € 3.763.000 groter is dan voorgesteld in de jaarrekeningen van 2012 en 2013!
“Het komt er op neer dat de cijfers rooskleuriger worden voorgesteld dan dat ze in werkelijkheid zijn” aldus raadslid Nicole Smets.

Geen reden tot goedkeuring jaarrekening.
De N-VA-fractie zag dan ook geen enkele reden om deze jaarrekening goed te keuren.
Bovendien werden de openbare aanbestedingen in 2013 overschreden met een bedrag van
€ 675.000.
Ongehoord in tijden van crisis, waarbij de meerderheidspartijen gekozen hebben om de Molse burgers en ondernemers extra te belasten, in plaats van zelf de broeksriem aan te halen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is