Zone 30 in Mol-Centrum voor meer verkeersveiligheid

Op 28 mei 2024, over deze onderwerpen: mobiliteit en ruimtelijke ordening

Vanaf zondag 1 september geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in het kerngebied van het Centrum. De gemeenteraad besliste op 27 mei over de snelheidsverlaging. De nieuwe maximumsnelheid wordt aangeduid met borden en grondmarkeringen bij het begin van de zone 30. We voorzien het nodige tegen de start van het nieuwe schooljaar. Naast verkeersveiligheid voor fietsers en wandelaars verhoogt een lagere snelheidslimiet de aantrekkelijkheid van het Centrum als veilig en comfortabel winkelgebied.

De snelheidsverlaging geldt voor een specifiek kerngebied van het Centrum, meer bepaald het zogeheten kernwinkelgebied en enkele verbindingsstukken.

  • Allereerst gaat het over de zogeheten centrale ‘doortocht’, vanaf het Statieplein tot aan de Molderdijk. Dit omvat de Statiestraat, het Laar, Baron van Eetveldeplein en Graaf de Broquevillestraat.
  • Daarnaast voegen we een aantal zijstraten toe om de verbinding te maken met bestaande zones 30 voor schoolomgevingen of fietsstraten. Concreet gaat het dan over (delen van) de Guido Gezellestraat, Smallestraat, Molenhoekstraat, Huidevetterstraat, Lakenmakersstraat, Rondplein, Sint-Pieterstraat (tussen Adolf Reydamslaan en Rondplein) en Edmond Van Hoofstraat.  

De reportage op RTV kan je hier bekijken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is