Nieuwe fietsbrug over Molse Nete

Op 27 maart 2021, over deze onderwerpen: mobiliteit en ruimtelijke ordening, Toerisme

Er werd vandaag een fietsbrug geplaatst over de Molse Nete in Gompel, onderdeel van de fietsostrade F105 Herentals-Balen.

De fietsostrade F105 Herentals-Balen telt maar liefst negen fietsbruggen en twee fietstunnels. Met de aanleg van de fietsbrug over de Molse Nete is de provincie Antwerpen toe aan de zevende fietsbrug op het 36 kilometer lange traject van de fietsostrade F105 Herentals-Balen.

“De fietsbrug over de Molse Nete in Balen is 14 meter lang en 5,5 meter breed. In de leuning van de fietsbrug is er amberkleurige verlichting voorzien omdat de fietsbrug in natuurgebied ligt. Omwille van o.a. vleermuizen en andere nachtdieren in dit natuurgebied koos de provincie Antwerpen om te werken met amberkleurige verlichting. Deze kleur van verlichting werkt minder verstorend voor de vleermuizen maar biedt nog steeds voldoende verlichting voor de fietsers”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Mobiliteit. De kostprijs van deze fietsbrug bedraagt 236 505 euro.

"Met deze fietsbrug wordt er weer een nieuwe stap gezet naar een snelle en veilige fietsverbinding richting Balen", zegt Schepen voor Mobiliteit André Verbeke, "samen met de inspanningen van de provincie maken we van Mol meer en meer een echte fietsgemeente."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is