Opvallende ZEBRApaden zorgen voor veiligere schoolomgeving

Op 27 november 2020, over deze onderwerpen: mobiliteit en ruimtelijke ordening, Veiligheid

Er werden deze week speciale ZEBRApaden aangebracht in de buurt van een paar scholen. Deze ‘in het oog springende’ ZEBRApaden moeten de zichtbaarheid van de oversteekplaatsen aan de scholen verhogen en de verkeersveiligheid verbeteren. Het is een eerste actie binnen onze beleidsambitie om structureel de verkeersveiligheid aan de scholen te verbeteren.

Dit jaar komen er al ZEBRApaden aan ’t Egeltje in Achterbos, Mozawiek in Ezaart, het Schooltje van de Hei in Heidehuizen en aan het Sint-Jan Berchmanscollege. De andere lagere scholen komen in 2021 zo snel mogelijk aan bod 

Na de lagere scholen volgen ook de secundaire scholen. Voor deze scholen maken we een aangepast ontwerp dat beter aansluit bij de leefwereld van de jongeren.

Schoolscreenings

In afwachting van de schoolscreenings is de aanleg van deze ZEBRApaden alvast een opvallende quick win. Tijdens de schoolscreenings brengt een studiebureau de sterktes en zwaktes van de schoolomgeving in kaart. Vervolgens werkt zij voorstellen uit voor structurele aanpassingen die de verkeersveiligheid in de schoolomgeving kunnen verhogen. Elk onderzoeks- en verbetertraject verloopt in nauwe samenspraak met de school, het oudercomité en de buurtbewoners. Een verdere timing en planning moet hiervoor nog worden uitgewerkt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is