Toegangsweg Zilvermeer wordt veel veiliger

Op 11 oktober 2022, over deze onderwerpen: mobiliteit en ruimtelijke ordening, Toerisme, Veiligheid

Provincie Antwerpen en het gemeentebestuur van Mol werken samen aan plannen om de toegang tot het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer veiliger en herkenbaarder te maken. De plannen omvatten een volledige heraanleg van de Zilvermeerlaan over een afstand van ongeveer 120 meter. Elk jaar trekt het Zilvermeer vele tienduizenden bezoekers. Tijdens grote evenementen en op zomerdagen met heerlijk strandweer kan het bijzonder druk worden aan de ingang ter hoogte van de Zilvermeerlaan en daar wil de provincie en het gemeentebestuur wat aan doen.

Verkeersplateau

De verkeersveiligheid verbeteren, kan uitsluitend met een heraanleg van de Zilvermeerlaan ter hoogte van de toegang tot het recreatiedomein. Om de snelheid van doorgaand verkeer te verlagen en de zichtbaarheid van de ingang te benadrukken, voorzien de plannen een groot verkeersplateau met de nodige asverschuivingen. Zo wil men een verkeersplateau creëren met een brede oversteek voor voetgangers en fietsers, bushaltes met verhoogde perrons én een Hoppinpunt.

De asverschuivingen verlagen de snelheid van het doorgaand verkeer. Vooraleer de werken kunnen starten, is een omgevingsvergunning vereist. De plannen zijn na het nodige overleg tussen provincie- en gemeentebestuur ingediend voor de vergunningsaanvraag. Binnenkort volgt info over het openbaar onderzoek. De werken zouden ten vroegste in het voorjaar van 2023 starten. 

De reportage op RTV kan je hier onder terugvinden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is