Vlaamse centen voor campus Sint-Jan Berchmans

Op 2 januari 2023, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts (N-VA) investeert € 101.357 in Campus Sint-Jan Berchmans in Mol zodat de infrastructuur buiten de lesuren opengesteld kan worden voor sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven. “We investeren fors in schoolinfrastructuur en willen dat zoveel mogelijk mensen uit Mol kunnen genieten van die investeringen”, zegt Weyts. “Veel lokale verenigingen zijn op zoek naar infrastructuur, terwijl de infrastructuur van een school nog te weinig wordt gebruikt buiten de lesuren”.

Er zijn in Mol best wat lokale verenigingen die op zoek zijn naar goede infrastructuur voor activiteiten op weekavonden of in het weekend. Het gaat dan onder meer over sportclubs, jeugdverenigingen of buurtinitiatieven. Een school beschikt dan wel over infrastructuur die vaak niet gebruikt wordt buiten de lesuren, maar die infrastructuur is meestal niet voorzien op gedeeld gebruik door buitenstaanders. Zo gaan er veel mooie kansen verloren.

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts steunt scholen nu financieel om hun infrastructuur aan te passen, zodat sportclubs, jeugdbewegingen en buurtinitiatieven er na de lesuren gebruik kan kunnen maken. Zo gaat er ook € 101.357 naar Campus Sint-Jan Berchmans in Mol voor de aanleg van een sportveld met combidoelen, het installeren van een systeem voor toegangscontrole en vervangen van de verlichting, het plaatsen van diverse sport- en speeltoestellen en aanpassingswerken i.f.v. brandveiligheid. Verder zullen er voorzieningen voor basketbal geplaatst worden.

“Het is een mooie ondersteuning voor campus Sint-Jan Berchmans”, zegt Schepen van Onderwijs Hilde Valgaeren, “goed dat Vlaanderen blijft inzetten op vernieuwing en modernisering van onze schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten.”

“Het is goed dat scholen meer en meer inzetten op multi-gebruik van hun accomodaties” vult Schepen voor Jeugd en Sport Hans De Groof aan, “de sportinfrastructuur van campus Sint-Jan Berchmans wordt al vele jaren ter beschikking gesteld van onze sportclubs, wat we als gemeentebestuur mee ondersteunen. Deze vernieuwingen komen ook hen ten goede.”

Minister Weyts voorziet in totaal meer dan  € 3,2 miljoen om de infrastructuur van 31 scholen aan te passen. Elk project is gericht op een betere toegankelijkheid en meer gebruiksvriendelijkheid of een aanpassing van de buitenruimtes. Volgend jaar komt er een nieuwe oproep, zodat nog meer scholen een project kunnen indienen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is