Vlaanderen investeert € 1,3 miljoen in campus Sint-Paulus

Op 1 september 2021, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 1.378.667 in campus Sint-Paulus van het Katholiek Secundair Onderwijs Mol (KSOM). Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts nieuws voor vele Vlaamse schoolbesturen en hun duizenden leerlingen. Meer dan 130 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen zullen met € 20 miljoen het scholenpatrimonium kunnen renoveren en vernieuwen.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur: in totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook Mol ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 1.378.667 in campus Sint-Paulus in Mol Concreet gaat het om verbouwingswerken en de aanleg van het terrein. “De school heeft verregaande plannen om de speelplaats volledig te vernieuwen", weet Schepen van Jeugd en Sport Hans De Groof, "de speelplaats is na de werken aan de nieuwbouw ook dringend aan renovatie toe en de school denkt hierbij ook aan infrastructuur voor buitensport. Ze willen deze accomodatie ook ter beschikking stellen van Molse sportclubs, wat we als gemeentebestuur graag mee ondersteunen."

“Niet enkel de boekentassen staan klaar om met goede moed aan het nieuwe schooljaar te starten”, zegt Weyts. “Er staan ook heel wat bouwprojecten in de steigers om onze leerlingen meer leerruimte te bieden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is