Vlaanderen investeert in atletiekpiste Den Uyt

Op 11 september 2023, over deze onderwerpen: Sport

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert 418.934,67 euro in de atletiekpiste in Mol. Met de Olympische Spelen van volgend jaar voor de deur wil Vlaams minister van Sport Ben Weyts meer Vlamingen doen sporten. Telkens wanneer topsportevenementen, zoals de Olympische Spelen, plaatsvinden, worden sportliefhebbers van jong tot oud warm gemaakt voor atletiek. Dan moet er uiteraard voldoende kwaliteitsvolle sportinfrastructuur zijn. Weyts investeert daarom zowel in de recreatieve sport als in de topsport.

Cijfers van Sport Vlaanderen wijzen uit dat een heel aantal van de Vlaamse looppistes verouderd is. Liefst 93 % van de pistes is ouder dan 21 jaar. Deze pistes worden in Vlaanderen bovendien veelvuldig gebruikt, door één of zelfs meerdere sportclubs.  Vlaams minister van Sport Ben Weyts besloot daarom om specifiek voor de looppistes een extra inspanning te doen, met een projectoproep waarmee clubs, federaties, provincies of lokale besturen konden instappen in een groepsaankoop. Via deze groepsaankoop kunnen ze onder meer de toplaag renoveren, het aantal banen uitbreiden of beschadigingen herstellen 

Weyts investeert nu 418.934,67 euro in de atletiekpiste op sportsite Den Uyt in Mol. De werken vinden plaats in de komende maanden en worden normaal gezien tegen eind mei 2024 afgerond. Vlaanderen draagt 60% van de kosten. Dankzij de formule van de groepsaankoop zijn de clubs zeker van de  kwaliteit van de piste én van een veel lagere investeringskost.

“De Olympische Spelen van volgend jaar zijn een momentum voor de Vlaamse atletiek. In de eerste plaats voor onze topsporters, maar ook voor de sport op zich. Telkens wanneer onze topsporters zich tonen aan Vlaanderen inspireren ze jong en oud om ook de loopschoenen aan te trekken”, zegt Weyts.

"In november start de tweede fase van de renovatie van de atletiekpiste', zegt Schepen van Sport Hans De Groof, "het gaat om een grondige renovatie van het volledige loopgedeelte, inclusief de aanloopstrook voor het hoogspringen. De piste van Den Uyt wordt dagelijks door vele lopers gebruikt. Niet enkel clubs, maar ook scholen en individuele lopers trekken voor hun trainingen vaak naar onze sportsite.”

“Goed dat ook Vlaanderen mee investeert in een degelijke sportinfrastructuur in onze gemeente”, besluit De Groof, “Met deze vernieuwing is onze atletiekpiste klaar voor de toekomst."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is