Greet Van Tiggelen lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2024

Op 11 juni 2023

Greet Van Tiggelen is moeder, weduwe en adj.-directeur op een middelbare school. Ze woont met haar 2 volwassen zonen, moeder en partner in Mol-centrum.

Achtergrond

Greet behaalde diploma’s in de sinologie, sociale verpleegkunde, pedagogische bekwaamheid en cultuureducatie. Recent voltooide ze de opleiding Leiderschap aan de Antwerp Management School.

Vanuit haar voltijdse functie als adjunct-directeur op een middelbare school, is ze bedreven in het aansturen en coachen van teams, het leiden van veranderingsprocessen. Op school doorleeft ze dagelijks de uitdagingen van onze multiculturele samenleving en in het bijzonder de impact van deze diversiteit en de kwetsbaarheid van jongeren. Het blijft elke dag opnieuw boeiend om onze jongeren op te voeden, op te leiden, op het juiste pad te brengen en houden. De ambities moeten hier hoog liggen. Onze jeugd vormt onze toekomst en het is in ieders belang om daarin te investeren.

Van 2010 tot 2020 werkte Greet als coördinator cultuur en talentontwikkeling en leerkracht Chinees en gezondheidswetenschappen op Rozenberg S.O. Daarvoor was ze verbonden aan het Sint-Claracollegae  in Arendonk waar ze de richting Verzorging oprichtte. Haar werkdebuut maakte ze in de Landelijke Kinderopvang als dienstverantwoordelijke bij de Dienst Opvanggezinnen.

Ze zetelt al jaren in de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering van de EVA Cultuur en als experte in Kinderdagverblijf ’t Molleke.

Aanleiding om in de politiek te stappen

In 2011 werd ze plots weduwe met 2 jonge kinderen en belandde in het weduwen/weduwnaarstatuut. Dit statuut maakt oa. het verschil tussen werken en niet-werken al snel nihil en het samenwonen met een nieuwe partner financieel onaantrekkelijk.  Het onrecht dat hiermee vnl. vrouwen treft, was voor haar de aanleiding om in 2018 de politiek te stappen. Met een groep lotgenoten schreef ze een memorandum met concrete actiepunten en trok daarmee naar Brussel om de problematiek op de politieke agenda te zetten.

Politieke ervaring

In de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd ze verkozen als raadslid. Dat mandaat nam ze echter niet op. Ze koos bewust voor het raadslidschap in het Bijzonder Comite Sociale Diensten van het OCMW om te leren en impact te hebben op de situatie van mensen die om heel diverse redenen beroep doen op ons sociale vangnet. Haar speerpunten daar zijn activering in de brede zin van het woord (motto: iedereen kan iets), onderwijs en het versterken van vrouwen (oa. door opleiding en anticonceptie).

In 2019 leidt ze de federale kiescampagne van provincieraadslid Koen Dillen.

Vanaf 2019 trekt ze met enkele weduwen-lotgenoten naar Brussel met een concreet 10-punten programma rond het statuut van de overlevende partner en hun minderjarige kinderen. Ze kon spreken met federale en Vlaamse politici van elke partij. Inmiddels werden 3 van de 10 actiepunten gerealiseerd: 1/ het rouwverlof werd als recht ingevoerd; 2/ De overgangsuitkering werd verlengd van 2 naar 3 jaar en 3/ er is een duidelijk aanspreekpunt bij de overheid met een specialist rond de administratie na partnerverlies.

Lokaal is Greet actief binnen de afdeling Mol in de fractie, dagelijks bestuur, de Raad van Bestuur van de EVA Cultuur. Ze is plaatsvervanger voor schepen Hilde Valgaeren in het OVSG en VVSG. Op deze manier kon Greet heel veel kennis en ervaring opdoen in de luwte.

In de fractie laat ze zich horen wanneer het gaat om de leefbaarheid in Mol: het veiligheidsgevoel, het belang van groene ruimte (als toeristische troef, maar ook in het verstedelijkte Centrum!), de uitbouw van het cultuur- en gemeenschapsleven en onze jeugd die de nodige kansen en ruimte verdient. Als wij hen het goede voorbeeld geven, is dat onze beste garantie op een mooie toekomst in een leefbaar Mol.

Lijsttrekker & Kandidaat-burgemeester

Met Greet Van Tiggelen kiest N-VA Mol resoluut voor bekwaam en integer leiderschap. Ze is een sterke teamspeler die het beste uit anderen kan halen.

De gemeentelijke financiën met stijgende uitgaven vragen om een verder voortgezet efficiënt, kordaat en correct beleid. De bevolkingsaangroei met een snel stijgend aantal nieuwkomers maakt deze nood urgent als we in Mol aangenaam willen blijven samenleven.

Mol is klaar voor de éérste vrouwelijke burgemeester.

De reportage op RTV kan je hier onder bekijken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is