Vlaanderen investeert in Katholiek Secundair Onderwijs Mol

Op 13 juni 2023, over deze onderwerpen: Jeugd, Welzijn en sociale zaken

Minister Weyts investeert € 93.598 in Katholiek Secundair Onderwijs in Mol

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 93.598 in KSOM (Katholiek Secundair Onderwijs Mol) in Mol. “Deze regeerperiode kunnen we met de extra investeringsimpuls van een half miljard euro de grootste noden ledigen” zegt Weyts. Naast nieuwbouw staan er ook heel wat kleinere ingrepen, zoals dringende werken omwille van overmacht gepland, opdat elk kind veilig en comfortabel naar school zou kunnen gaan.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Mol ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 93.598 in KSOM in Mol. Concreet gaat het om investeringen in Campus Rozenberg en Campus Sint-Jan Berchmanscollege. Voor Campus Rozenberg gaat het om de vervanging van een hoogspanningstransformator en bij Campus Sint-Jan Berchmanscollege om omgevingswerken in het kader van het buitenschools openstellen van sportinfrastructuur.

'Het is een mooie ondersteuning voor Campus Sint-Jan Berchmans en Campus Rozenberg”, zegt Schepen van Onderwijs Hilde Valgaeren, “goed dat Vlaanderen blijft inzetten op vernieuwing en modernisering van onze schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is